Medicintekniska arbetsstolar

Vi tillverkar och säljer individuellt anpassade, medicintekniska arbetsstolar och elrullstolar främst för personer med funktionsnedsättningar. Vi säljer även undersökningsstolar till olika kliniker och arbetsstolar till Industrin. Våra produkter utvecklas och tillverkas i Sverige i egen regi.

Mer om Mercado Medic »

Aktuell mässa

Kom och träffa oss på mässan Fokus Hjälpmedel på Stockholmsmässan, 22-23 Okt.

Läs mer »

Ditt behov i centrum

Vi jobbar ständigt på att förbättra oss och vår produkt för att möta Era behov.

Läs mer »

Feedback & Förslag

Vi strävar alltid mot att utveckla både oss själva och våra produkter. Kontakta vår Produktchef Ronny Fogelqvist med dina förslag och idéer!

Maila Ronny »

Våra produkter

Real-stolarna är medicintekniska produkter och CE-märkta
i enlighet med läkemedelsverkets föreskrifter.

 • Medicintekniska arbetsstolar för vuxna och barn

  En medicinteknisk arbetsstol ska ha hög funktionalitet och kvalitet, god ergonomi och ett modernt utseende. Den ska vara unikt anpassningsbar för att fungera optimalt i hemmet, skolan, på arbetet eller på en arbetsterapi-/rehabenhet. Arbetsstolsserien REAL 9000 PLUS har allt detta.

 • Medicintekniska arbetsstolar för tunga brukare

  Att vara lite tyngre är ofta problematiskt på flera sätt. Att finna avlastning på olika sätt är då mycket viktigt. REAL 9200 TWIN är en medicinteknisk arbetsstol, moduluppbyggd med möjlighet till unik individuell anpassning, speciellt konstruerad för tunga brukare.

 • Elrullstolar inomhus för vuxna och barn

  När benen är så svaga att man inte har möjlighet att förflytta sig själv är en elrullstol ett perfekt alternativ. Detta ställer stora krav på funktion och kvalitet. REAL 6100 PLUS är marknadens smidigaste 6-hjuliga elrullstol för inomhusbruk.

 • Magstödstolar och ståstödsstolar

  Att under långa arbetspass sitta felaktigt sliter på kroppen. Trötthet och muskelspänningar i rygg och axlar blir ofta följden av ett långvarigt sittande. Våra magstödsstolar kan förhindra detta. Vi har även ståstolar för personer som behöver avlasta höft, knä eller fotled vid stående/sittande arbete.

   

 • Medicintekniska undersökningsstolar för patienter

  På en undersökningsstol ställs höga krav. Den måste uppfylla de behov läkare, sköterskor och patienter har.  REAL Klinikstolsserie går att anpassa efter varje enhets unika behov. Ögon-, röntgen-, mammografi-, tandvårds-, IVA/akutmottagningar är några enheter som använder dessa patientstolar.

 • Skräddarsydda industristolar med premiumkvalitet

  REAL-industristolar är konstruerade för att fungera optimalt i olika industriella miljöer. Man kan via ett modulsystem enkelt finna en unik lösning för en viss person och/eller arbetsmoment. Lång livslängd och ökad effektivitet gör dessa industristolar till en mycket kostnadseffektiv investering.