Mercado Medic 50 år

1971 – 2021

I år firar Mercado Medic AB 50 år 

 

Mercado Medic AB (tidigare Mercado Rehab AB) startades 1971 av Åke G du Rées som under 60-talet utvecklat REAL-arbetsstol. Åke hade noterat ett behov av en produkt som var ett mellanting mellan en kontorsstol och rullstol.  REAL-stolen är, i form av REAL 9000 PLUS, fortfarande företagets huvudprodukt.

 

Vår policy har från början varit att erbjuda produkter där nyckelorden är Funktion, Säkerhet, Kvalitet och Flexibilitet.  I stort sett all tillverkning sker i egen regi på Mercado Produktion i Halmstad, och samtliga nyckelkomponenter tillverkas i moderna verktygsmaskiner vid huvudkontoret på Lidingö.

 

Vi har bibehållit vår marknadsledande position i nischen Medicintekniska arbetsstolar genom ett nära samarbete med våra kunder. Mercado utvecklas ständigt och har nu nått en omsättning på över 100 miljoner/år, och är verksamma i många nischer och geografiska marknader.

 

Vi arbetar ständigt att förbättra befintliga produkter, samt utveckla nya, då med stort fokus tillverkningsmetoder. Mercado vill tacka alla kunder för ett gott samarbete, och tror på en fortsatt ljus framtid, där vi kan fortsätta hjälpa personer med olika funktionsvariationer till ett bättre liv!